Velkommen
til
Franche-Comté - Den Perfekte Region for en Aktiv Ferie i FrankrigRejs Til Frankrig

Der findes en rigtig god måde at opleve Frankrig på: et ophold i Franche-Comté. Det giver dig mulighed for at komme tæt på en bevaret natur, og at udøve udendørs aktiviteter: mountainbike, springflod, ski og snesko om vinteren, alle former for vandreture, kørsel med hestevogn, paraglidning, fiskeri. Vanfald i Frankrig Denne region, som er blandt de smukkest i Frankrig, er især rig på floder, vandet falder ned over bjergenes bratte sider - søer, floder, vandfald, dybe dale som skal ses for enhver pris – og de allesteds nærværende skove. I regionen er der 2 bjergkæder, som delvist er klassificerede som regionale naturparker: Vosgeserne og Jurabjergene. De deler sine grænserne med Schweiz, og ligger ved indgangen til Tyskland og mellem Bourgogne og Alsace. Perfekt for en aktiv ferie i Frankrig

Franche-Comté har en kulturarv, der er lige så atypisk som den varieret med især Ronchamp kapellet, et værk af den utrolige visionære arkitekt fra det 20. årh. Saline Royal D'Arc Et Senans Le Corbusier, som er meget populær i tiden, eller Saline Royale d’Arc og Senans, et bemærkelsesværdigt eksempel på industriel arkitektur, klassificeret som verdenskulturarv af UNESCO (et af de 6 steder i Frankrig). 8 byer og 23 gamle bykerner udgør uanede skatte, mystiske bygninger, fester, udtryk for et liv, de udgør tilsammen den viljen til at bevare resterne fra en rig fortid.

Leketoj Indbyggerne i Fanche-Comté er gæstfrie, sympatiske og kreative: I kan finde spor af regionens berømte personligheder: Louis Pasteur som er ophavsmanden til vaccine mod hundegalskab, og som lægger navn til ”pasteurisering”, eller familien Peugeot, pionerer inden bilbranchen. Deres kreativitet har formet regionens økonomi. Legetøjsindustrien blev udviklet i Jura ud fra trædrejernes viden og kunnen. I dag er virksomheder, der arbejder i træ, sande specialister såsom Vilac, Monneret, Smoby. Urværker er blevet udviklet fra det 15. årh. i Jura, og fabrikanterne indtog en udsøgt plads i regionens økonomi.Industrien, især Alstom, virksomhedsleder i jernbanebyggeriet, eller Peugeot, kendt bilfabrikant, hvis rigt udstyrede museum fortæller historie.

Med sine 2 bjergkæder, Vosgeserne i nord og Jurabjergene i øst nyder Franche-Comté godt af en usædvanlig beliggenhed og usædvanlige muligheder for skiløbere, både for langrend og styrtløb. Skistationerne i Métabief, les Rousses og de utallige landsbystationer tilbyder udstyr og struktur til modtagelse af turister til alles glæde, og sikrer jer afslappende og uforglemmelige ophold.

Men et ophold i Franche-Comté, Comte - Gastronomi er også og især lejlighed til at smage på vor livskunst og på vore excellente vine fra vinmarkerne i Arbois, at kaste sig ud i nydelser på de gastronomiske restauranter, hvor de regionale produkter har hæderspladsen, eller at smage på den berømte "Vache qui rit" ("Den leende ko") på stedet. Det er ligeledes lejligheden til at gå på shopping i regionens hovedstad Besançon.

Hele året vil begivenheder forhøje nydelsen af jeres ophold. Tag en cykelferie frankrig.

God ferie i Franche-Comté.