Tässä joitain esimerkkejä toiminnasta ja paikoista, jotka ovat alueellemme hyvin tyypillisiä. Kyse on valikoimasta, ja monet muut tuotteet ovat yhtä hyvin käytettävissänne. Huomatkaa, että perheitä ajatellen, alueella on muutamia huvipuistoja, jotka erittäin hyvin sopivat lapsille ja vanhemmille. Koko vuoden mittaan ja erityisesti kesäaikana monet tapahtumat, festivaalit, konsertit ja juhlat rikastuttavat oleskeluanne.cretes du Jura
BAUME LES MESSIEURS’N KOHDE

39570 BAUME-LES-MESSIEURS
+33(0)3.84.44.61.58
Vieraile internet-sivuilla

reculee de baume les messieurs

Merkittävä geologinen kohde Jura-vuoriston sydämessä. Näköalapaikkoja, luolia ja ennen kaikkea erittäin kaunis kylä, jota koristaa romaaninen luostari. Ehdoton tutustumiskohde!

HERISSONIN PUTOUKSET

39130 MENETRUX-EN-JOUX
+33(0)3.84.25.77.36
Vieraile internet-sivuilla


Useita putouksia, yhteensä 31, vaikuttavin Eventailin vesiputous (65 metriä), paikalle pääsee jokea 3,7 kilometriä matkan seuraavaa tietä myöten. Vastaanotto Maison des Cascades-talossa.

cascades du herisson

SAUT DU DOUBS-JYRKÄNNE

25130 VILLERS LE LAC
+33(0)3.81.68.00.98
Vieraile internet-sivuilla


Upea 27 metrin korkuinen jyrkänne vihreän maiseman ja kallioiden keskellä, se muodostaa erään Franche-Comtén suosituimmista kohteista järvien ja lampien kanssa. Paikalla on mahdollisuus ruokailla. Jotta voitte nauttia nähtävyydestä täysin siemauksin, voitte ajella veneellä, josta voitte nauttia upeasta panoraamasta.

saut du doubs

BALLON D’ALSACE

90200 LEPUIX
+33(0)3.84.55.90.90
Vieraile internet-sivuilla

ballon d'alsace

Ballon d'Alsace sijaitsee Vosgeesien luonnonpuiston sydämessä, se on luokiteltu kansallinen kohde ja eteläisten Vosgeesien korkein kohta (korkeus 1247 metriä). Se on todellinen paratiisi kaikista maista tuleville kaikenikäisille patikoijille. Kesällä ja talvella tämä kohde on ihanteellinen monenlaista urheilua ja rentoutumista varten. Talvella tämä kohde on ihanteellinen monien urheilulajien harjoittamista ja rentoutumista varten. (liitovarjolentoa, kiipeilyä, mäkiautoilua, ratsastusta, maastopyöräilyä, jousiammuntaa, perhehiihtoa, murtomaahiihtoa tai laskettelua

Joet:

Vesiurheilua voi harrastaa joka paikassa: melontaa, purjehdusta ja vesihiihtoa voi harrastaa joissa ja järvissä, jotka halkovat aluetta. Vierailijoille on tarjolla useita järjestelyjä ja rakennelmia, jotka vastaavat heidän tasoaan ja odotuksiaan.


STL SYRATU TURISMI VAPAA-AIKA

25290 ORNANS
+33(0)3.81.57.10.82
Vieraile internet-sivuilla

tarjoaa kajakkiretkiä luonnonvaraisella ka vapaalla Loue-joella, joka kiemurtelee syvässä laaksossa, 9 - 18 km reiteillä on kauniita näkymiä, « Canoë café » Ornansissa tarjoaa lämpimän ja ystävällisen vastaanoton.

syratu

Patikointi

Patikointimahdollisuuksia on lukuisia kahden vuoriston ansiosta. Monenlainen patikointi on mahdollista, yksin tai oppaan kanssa. Matkailutoimistossa on lukuisia painettuja oppaita erilaisia maastoja varten.


JURAN PITKÄT VAELLUSREITIT

39150 LES PLANCHES EN MONTAGNE
+33(0)3.84.51.51.51
Vieraile internet-sivuilla

Tarjolla on useita eripituisia reittejä kautta koko Jura-vuoriston. Valitkaa mieluisin: jalkaisin, hevosen selässä tai talvella lumikengillä tai hiihtäen.

grande traversees du jura

Uiminen

Monissa järvissä on uimiseen kunnostettuja ja valvottuja rantoja. Jotkin joet, kuten Loue ja Ognon, sopivat hyvin perheille uimiseen.


CHALAININ JÄRVI

39130 DOUCIER
+33(0)3.84.25.27.47
Vieraile internet-sivuilla

Perheille erityisen hyvin sopiva virkistysjärvi, jonka rannoilla on runsaasti majoitusmahdollisuuksia.

Lac de Chalain

Jokiristeilyt

Tarjolla on useita vaihtoehtoja: veneristeilyitä, joiden avulla voi rauhassa tutustua upeisiin kohteisiin tai olla itse oma kapteeninsa ja ohjata itse vuokravenettä. Doubs- ja Saône-joilla on satoja kilometrejä purjehduskelpoisia reittejä.


SAONE VALLEY

70360 TRAVES
+33(0)3.84.92.72.70
Vieraile internet-sivuilla

Veneitä vuokrattavana ilman veneilykorttia, mahdollisuus tutustua vapaasti Saône-jokeen, joka on eräs Ranskan kauneimmista joista.

Saone valley

Asuntovaunut

Tässä toiminnassa yhdistyy useita ulottuvuuksia: itse kohde, majoitus ja liikkumisväline. Asuntovaunuajelu on hyvin suosittua puuhaa omaperäisyytensä ja alueeseen tarjoamansa intiimin yhteyden ansiosta.


LES ROULOTTES DU TACOT’N ASUNTOVAUNUT

70180 DAMPIERRE SUR SALON
+33(0)3.84.67.07.83
Vieraile internet-sivuilla

Tutustumisen jälkeen lähdette liikkeelle täysin varustetulla 4- tai 5-paikkaisella asuntovaunulla. Useita reittejä Saône-joen varrella, maanteillä…

Roulotte

Riippuliito, lentäminen

Kukapa ei olisi joskus haaveillut lentämisestä. Haaveet on helppo toteuttaa ja voitte maistaa lentämisen iloja. Tarjolla on ohjaajan ohjaamaa riippuliitoa, purjelentoa tai moottorilentoa, nähkää Franche-Comté taivaalta käsin.


MONT POUPET’N LENTOKOULU

39110 SALINS-LES-BAINS
+33(0)3.84.73.04.56
Vieraile internet-sivuilla

Vol libre

Useita tapoja toteuttaa unelma: kaksipaikkaisia, tutustumisviikonloppuja, … Mont Poupet’n lentokoulussa, joka sijaitsee Salins les Bains’n kaupungin lähellä.

LES ROUSSES-HIIHTOKESKUS

39220 LES ROUSSES
+33(0)3.84.60.02.55
Vieraile internet-sivuilla

4 kylää samalla alueella: Les Rousses, Lamoura, Prémanon ja Bois d’Amont, tuloksena tunnelmallinen hiihtokylä. Tämä hiihtokeskus sijaitsee keskellä Ylä-Juran luonnonpuistoa (1120m – 1680m), siellä on ihanteelliset toimintamahdollisuudet koko perheelle kesällä ja talvella: kesällä maastopyöräilyä, purjehdusta, melontaa, luistelua, noin 50 km:n pituiset laskettelurinteet (25 vihreää rinnettä, 14 sinistä, 18 punaista 4 mustaa). Aluetta täydentää vielä 220 km murtomaahiihtolatu, lumikenkäreitit sekä hyppyrimäki. Lumiolosuhteet ovat erinomaiset.

Les rousses

METABIEF-HIIHTOKESKUS

25370 LES HOPITAUX NEUFS
+33(0)3.81.49.13.81
Vieraile internet-sivuilla

Metabief

Tämä hiihtokeskus sijaitsee Mont d’Or-vuoren juurella Jura-vuoriston sydämessä. Se tarjoaa ihanteelliset puitteet perhelomailulle. Kesällä ja talvella harrastusmahdollisuuksista ei ole pulaa, patikointireittejä, maastopyöräilyä, riippuliitokoulu, ampumahiihtoa tai myös leikkisämpiä puuhia, kuten mäkiautoilua tai seikkailureitti. Alueella on monia vapaa-ajan kohteita, museoita ja gastronomisia vierailukohteita, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän. Hiihtoalueeseen kuuluu 4 kylää, joissa on 40 km latuja kaikille tasoille, lumipuisto, 2 hiihtokoulua. Se on myös tunnettu murtomaahiihtoalue, ja siellä harrastetaan ampumahiihtoa, tarjolla on opetusta kaikille.