Tervetuloa Franche-Comtén maakuntaanFrance

On olemassa erinomainen tapa tutustua Ranskaan: käynti Franche-Comtéssa. Siellä voitte nauttia koskemattomasta luonnosta, harjoittaa erilaisia toimia ulkoilmassa: maastopyöräilyä, vesiurheilua joissa, talvella hiihtoa ja lumikenkäkävelyä, patikointia erilaisilla reiteillä, asuntovaunuretkeilyä, liitovarjolentoa, kalastusta. riviere Tämä alue on Ranskan kauneimpia, siellä on erityisen paljon jokia, vesi virtaa vuoriston jyrkillä rinteillä – alueella on järviä, jotka on ehdottomasti nähtävä, jokia, putouksia, syviä laaksoja – sen metsät ulottuvat kaikkialle. Alueella on kaksi vuoristoa, jotka on osittain luokiteltu luonnonpuistoiksi: Vosgeesien vuoristo ja Jura-vuoristo. Alueella on yhteinen raja Sveitsin kanssa, se on Saksan lähellä, alue sijaitsee Bourgognen ja Alsacen maakuntien välissä.

Franche-Comtélla on monipuolinen ja omaperäinen kulttuuriperinne, siitä on mainittava erityisesti Ronchampin kappeli, joka on 20. vuosisadan visionäärisen arkkitehdin Le Corbusierin työ, sitä tullaan katsomaan maailman kaikilta puolilta, saline tai Arcin ja Senansin Saline Royale-suolatehdas, joka on merkittävä teollisuusarkkitehtuurin esimerkki, UNESCO on luokitellut ne maailman kulttuuriperinnön joukkoon (yksi kuudesta tällaisesta kohteesta Ranskassa). 8 kaupunkia ja 23 asutuskeskusta tarjoavat arvaamattomia aarteita ja rakennuksia, niissä järjestetään juhlia ja muita tapahtumia, niille on kaikille yhteistä halu säilyttää nämä rikkaan menneen ajan jäljet.

jouets Franche-Comtén asukkaat ottavat vieraat vastaan avosylin, he ovat ystävällisiä ja luovia: voitte astella alueen kuuluisien henkilöiden jalanjäljissä: Louis Pasteur, raivotautirokotuksen ja « pastöroinnin » nimellä tunnetun menetelmän keksijä, tai Peugeot-perhe, joka on autonvalmistuksen pioneereja. Heidän luovuutensa on muovannut alueen taloutta. Leikkikaluteollisuus kehittyi Juran alueella puunsorvaajien työstä. Tänään puuteollisuusyritykset ovat todellisia spesialisteja, kuten Vilac, Monneret, Smoby. Kellojen valmistus kehittyi 1400-luvulla Juran alueelle ja kelloteollisuudella on merkittävä asema alueen teollisuudessa.Teollisuuden alalla on mainittava erityisesti Alstom, joka on maailman johtava rautatiekaluston valmistaja, sekä kuuluisan autonvalmistajan Peugeotin rikas museo, joka esittelee yhtiön kehitystä.

Franche-Comté voi nauttia kahden vuoriston – pohjoisessa Vosgeesien vuoristo ja idässä Jura-vuoristo - tarjoamista mahdollisuuksista ja alueella on mainiot laskettelu- ja murtomaahiihtomahdollisuudet. Métabiefin ja Roussesin hiihtokeskukset - sekä lukuisat muut hiihtokeskukset - tarjoavat laitteita ja majoitusta kaikkien kävijöiden iloksi taaten rentouttavia ja unohtumattomia kokemuksia.

Käydessänne Franche-Comtéssa voitte nauttia myös – ja ehkä erityisesti – gastronomie alueen elämäntaidosta ja Arboisin viinialueen erinomaisista viineistä, voitte nauttia jonkin alueen gastronomisen ravintolan tarjonnasta, joka korostaa alueen erikoisuuksia tai maistaa paikanpäällä kuuluisaa « Vache qui rit »-juustoa. Se tarjoaa myös tilaisuuden tehdä ostosretki alueen pääkaupunkiin Besançoniin.

Erilaiset tapahtumat elävöittävät oleskeluanne.

Hyvä lomaa Franche-Comtéssa.