Üdvözöljük
Franche-Comté-banFrance

Van egy kituno módja Franciaország felfedezésének: látogasson el Franche-Comté-ba! E régiót felfedezve közelrol élvezheti a háborítatlan természetet és számos szabadtéri tevékenység várja: mointain-bike, hegyipatakok, télen síelés és hótalpazás, mindenfajta kirándulás, lakókocsizás, sárkányrepülés, horgászat. riviere Franche-Comté, mely egyike a legszebb francia régióknak, különösen gazdag hegyi folyókban, melyek sebesen zúdulnak le a meredek völgyekbe – a tavak, folyók, vízesések és festoi völgyek kihagyhatatlan élményt nyújtanak – és a tájat mindenütt erdo borítja. Két középhegység található itt, melyek részben regionális nemzeti parkok: a Vogézek és a Jura. A régió határos Svájccal, és Németország kapujában, Bourgogne és Elzász között fekszik.

Franche-Comté kulturális öröksége rendkívül változatos és egyedi, nevezetesen a ronchamp-i kápolnával, saline a XX. századi nagy vízionárius építész, Le Corbusier hihetetlen remekmuvével, amelyért a világ 4 égtájáról vándorolnak ide a látogatók, vagy az arc-i és senans-i királyi sóbányákkal , az ipari építészet figyelemreméltó példáival, melyeket az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított (egyike a 6 franciaországi színhelynek). A régió 8 nagy és 23 kisvárosa váratlan kincseket rejt: az épületek, a furcsaságok, az ünnepek, a kisvárosok mind egy életforma kifejezései: közös vonásuk a gazdag múltból fennmaradt hagyományok megorzésének szándéka.

jouets A franche-comté-iak vendégszereto, szeretetreméltó és kreatív emberek: a régió számos híres szülöttjének nyomaira lelhetünk itt: Louis Pasteur, a veszettség elleni oltás és a róla elnevezett „pasztorözési” eljárás feltalálójáét, vagy éppen az autógyártás úttöroi közé számító Peugeot családét. A helyiek kreativitása alakította a régió gazdaságát. A játékipar a Jurában a faesztergályosok szaktudásából bontakozott ki. Ma az olyan fafeldolgozó vállalatok, mint a Vilac, a Monneret és a Smoby a legkiválóbbak közé tartoznak. Az óragyártás a XV. századtól fejlodött ki a Jurában, és a gyártók kiemelkedo szerepet töltenek be a régióban.Jelentos ipar található itt, nevezetesen az Alstom piacvezeto vasúti építo vállalat, vagy éppen a Peugeot, a híres autógyártó cég, amelynek gazdag múzeum idézi fel történetét.

2 középhegységével, az északi Vogézekkel és a keleten található Jurával Franche-Comté kivételes domborzatot és lehetoségeket nyújt az alpesi sízés és a sífutás szerelmesei számára. A síparadicsomok: Métabief, Les Rousses, és számos egyéb sífalu megfelelo felszereléseket és vendéglátó struktúrát kínálnak, hogy mindenki megtalálja szórakozását, és garantálják a relaxáló, felejthetetlen utazást.

Ám egy Franche-Comté-i utazás egyúttal és foként arra nyújt alkalmat, gastronomie hogy Ön is belekóstoljon életmuvészetünkbe , illetve az arbois-i szolovidék kiváló boraiba, hogy válasszon gasztronómiai éttermeink étlapjáról, ahol különleges helyet foglalnak el a regionális termékek, vagy éppen szüloföldjén ízlelje meg a híres Vache qui rit sajtot. S egyúttal ne hagyja ki az alkalmat, hogy beugorjon a régió fovárosa, Besançon üzleteibe.

Egész évben változatos események teszik vidámabbá itteni tartózkodását.

Kellemes pihenést Franche-Comté-ban!